Op 31 mei werd bekend gemaakt, dat het consortium van fUSE architectuur en Team V architectuur, Van Wijnen, IC Netherlands en Urban Sync de tender heeft gewonnen voor een nieuw studentencomplex, genaamd ‘Op Dreef’, in de Utrechtse wijk Overvecht. Het studentencomplex wordt gerealiseerd op de NPD-strook, een terrein aan de Brailledreef in Overvecht waar voorheen de Nederlandse Pakketdienst was gevestigd, en dat door de gemeente Utrecht wordt herontwikkeld met onder meer woningbouw. 


Het project valt binnen het bredere kader van ‘Healthy Urban Living’, een thema waarmee de stad Utrecht zich sterk profileert. Het gebouw, dat plek gaat bieden aan maar liefst 629 studentenwoningen, bevat groene binnen- en buitenruimten, die “uitnodigen tot een gezonde en sociale leefstijl”. Het gebouw beoogt zowel op ecologisch als op sociaal gebied een duurzame verbinding aan te gaan met zijn omgeving. 


Sprekers Armand Paardekooper Overman (fUSE Architectuur, Urban Sync) en Ruben Smits (Team V Architectuur) gaan deze avond in op ‘Op Dreef’ en op meerdere projecten waarbij het thema gezonde gebouwen en steden centraal staat.

20.30 uur entree vrij > de Winkel van Sinkel